Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه پژوهش «شناسایی سویه‌ها و دلالت‌های فرهنگی خشونت در ایران»، «اقتصاد شعر و شاعری» و «نسبت طبقۀ متوسط و رمان دو دهۀ اخیر» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام می‌شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه، پژوهش «شناسایی سویه‌ها و دلالت‌های فرهنگی خشونت در ایران» از سوی صدیقه پیری در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مطالعه با فراترکیب پژوهش‌ها، منابع و داده‌های مرتبط با خشونت در پی شناسایی دلالت‌گرهای فرهنگی مساله خشونت در ایران است. به همین منظور، مسأله خودکشی زنان ایلامی را به عنوان شکل برجسته و بارزی از خشونت انتخاب کرده و در پی تحلیل دلالت‌ها و سازوکارهای فرهنگی آن است.

 

مطالعه حاضر در تلاش است با استفاده از تحلیل این پژوهش‌ها و نیز داده‌های در دسترس دیگر، تصویری دقیق از گستره و ابعاد مساله خشونت و نیز تحلیلی انتقادی از درک و فهم عمومی از علل و زمینه‌های خشونت ارائه کند.

 

این پژوهش در چهار فصل تدوین شده است. فصل اول و دوم مروری بر ادبیات نظری خشونت و سپس مروری انتقادی بر تحلیل‌ها و مباحث انجام شده دربارۀ خشونت در ایران و ایلام، دارد. در فصل سوم دلالت‌ها و سازوکارهای فرهنگی خشونت تحلیل و در فصل پایانی، یافته‌ها نتیجه‌گیری می‌شوند.

 

دیگر پژوهشی که قرار است در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صورت گیرد، «اقتصاد شعر و شاعری» است که با کوشش روزبه آقاجری پژوهش می‌شود.   

 

این پژوهش دو سطح از اقتصاد فرهنگ یعنی معیشت شاعران و اقتصاد توزیع و مبادله شعر در میدان شعری را مورد بررسی قرار می‌دهد. از همین‌رو تلاش می‌کند فهمی دقیق‌تر از فرآیندها و سازوکارهایی که این وجه از اقتصاد فرهنگ را شکل می‌دهند و تعیین می‌کنند، به دست دهد. به‌طور مشخص‌تر، فهم تعارض‌ها، تبادلات و استراتژی‌های فرهنگی و اقتصادی برای کسب سرمایه‌های گوناگون (نمادین، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی) و نیز چگونگی شکل‌دهی این تعارض‌ها و دگرگونی‌ها به میدان شعری را در دستورکار خود قرار می‌دهد.

 

این مطالعه در راستای حرکت در مسیر هدف اصلی خود، راه‌های کسب درآمد شاعران، میزان ارتباط این راه‌ها با میدان تولید و توزیع شعر، میزان اثر این راه‌ها بر زندگی فکری شاعران، اشکال گوناگون فرآیندهای اقتصادی تولید فیزیکی و توزیع شعر، میزان ارتباط این فرآیندها با زندگی اقتصادی شاعران و تأثیر و تأثر آن‌ها از یکدیگر، موانع و مشکلات در مسیر توزیع عادلانه در میدان شعر و سازوکارهای شاعران در اقتصاد توزیعی شعر و پیامدهای آن را نیز از نظر می‌گذراند.

 

پژوهش «اقتصاد شعر و شاعری» از نظر جغرافیایی محدود به تهران و از نظر حوزه‌ای، محدود به شاعران نوپرداز است که از طریق مصاحبه با افراد ذی‌مدخل در حوزۀ اقتصاد شعر اعم از مدیر و منتقد و شاعر و ناشر، تدارک دیده شده است.

 

«اطلس داستانی تهران؛ نسبت طبقۀ متوسط و رمان دو دهۀ اخیر (۱۳۷۵ تا ۱۳۹۵)» پژوهش دیگری است ازسوی امیرحسین خورشیدفر که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام ‌می‌شود.

 

اطلس داستانی تهران، پژوهشی است ادبی- جامعه‌شناختی دربارۀ رمان دو دهۀ اخیر به انضمام نقشه‌های ادوار مختلف تهران (۱۳۲۵ تا ۱۳۹۵) و یک نقشه خیالی که برمبنای داده‌های این پژوهش به عنوان اطلس داستانی تهران ترسیم شده است.

 

این پژوهش هم گامی در جهت فهم رمان فارسی اخیر ایران است و هم تلاشی برای درک ذهنیت و ارزش‌های طبقه متوسط جامعۀ ایران. به‌عبارت دیگر، این مطالعه ضمن ترسیم نقشه تخیل داستانی شهر تهران که جامعه‌شناسانی مانند مورتی بر آن تأکید گذارده‌اند، تلاش می‌کند گفتمان رمان فارسی و نیز ذهنیت طبقۀ متوسط در رمان فارسی اخیر را فهم کند.

 

ده اثر داستانی شاخص دو دهه اخیر که وقایع آن‌ها در تهران روی داده، موضوع اصلی این پژوهش هستند. در این پژوهش با روش کیفی، ده اثر سنخ‌نمای دو دهه اخیر از حیث تصویری که طبقه متوسط شهری از تهران ارائه می‌دهد، بررسی شده و با دیگر بازنمایی‌ها مثل مطبوعات، تاریخ، عکاسی و نقشه مقایسه شده است. داستان‌های مورد بررسی در این مطالعه، از آثار جریان «شهرنویسی» ادبیات معاصر، نویسندگانی مثل حسین سناپور، زویا پیرزاد، فریبا وفی، شیوا ارستویی، مهسا محبعلی، سپیده شاملو، سیامک گلشیری و ...انتخاب شده است. پژوهشگر پرفروش بودن و توجه منتقدان بر آن‌ها را دلیل بر شاخص‌بودن و گزینش آن‌ها اعلام کرده است.  

 

این پژوهش با اعتقاد بر اینکه بیشتر پژوهش‌های انجام‌شده درباره رابطه شهر و ادبیات، به اقتضائات فرمی آثار ادبی بی‌اعتنا هستند و غالباً به روشی مکانیکی با متن ادبی برخورد می‌کنند، بازخوانی و تدقیق برخی رده‌شناسی و سنخ شناسی‌های داستان‌های معاصر را بر اساس متون نظریه ادبی (باختین و فرانکو مورتی) و  برحسب نسبت آن‌ها با فضا (زن/مکان) پی می‌گیرد.

    پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: پژوهش پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات خشونت در ایران اقتصاد شعر دلالت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه

محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در حاشیه نشست پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه که با حضور معاون فناوری و نوآوری و مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرعامل هلدینگ صنایع مادیران، معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه و جمع دیگری از مدیران وزارت ارتباطات و استان برگزار شد؛ گفت : عرصه اقتصاد دیجیتال یکی از حوزه‌های بسیار خوب برای رونق اشتغال و تولید در استان کرمانشاه است.

وی گفت: خوشبختانه با رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی که طی ماه‌های اخیر با وزیر ارتباطات و معاونانش صورت گرفته، به توافقات تحول آفرینی برای اجرای طرح‌های مختلف در این حوزه رسیده ایم که در نشست امروز چگونگی اجرای آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: طبق توافق صورت گرفته با وزارت ارتباطات، اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای در مجموعه پارک علم و فناوری استان بزودی شروع به فعالیت می‌کند.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: این مرکز با ۲۰ تیم فعالیت خود را برای تولید آثار آغاز می‌کند و در آینده تا ۵۰ تیم گسترش خواهد یافت.

وی ادامه داد: طرح ایجاد سرزمین اقتصاد دیجیتال یکی دیگر از طرح‌های تحول آفرینی که می‌تواند بستر بسیار خوبی برای اشتغالزایی فارغ التحصیلان حوزه‌های فناوری اطلاعات فراهم کند.

صحرایی گفت: با پیگیری‌های انجام شده و همراهی وزارت ارتباطات، امیدوارم بتوانیم در زمان کوتاهی بتوانیم این عرصه بسیار مهم را هم برای اشتغال جوانان و رونق کسب و کار استان فراهم کنیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه