Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب، در بهمن ماه ۱۳۹۸ در گروه ادبیات زیرشاخه های تاریخ و نقد ۲۹ کتاب، متون قدیم ۴۱ کتاب ، ادبیات عربی ۶ کتاب، نثر معاصر ۸۷ کتاب، شعر معاصر ۱۷۷ کتاب، ادبیات زبان های دیگر ۶۶ کتاب از سوی داوران بررسی شد. همچنین در گروه تاریخ و جغرافیا زیرشاخه تاریخ ۳۹ کتاب، جغرافیا ۱۶ کتاب، محیط زیست ۱۹ کتاب، مستندنگاری ۳۲ کتاب، کلیات و تاریخ علم ۸ کتاب در چرخه داوری قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  
 
اسامی کتاب های برتر در موضوعات ادبیات و تاریخ و جغرافیا به شرح زیر است: 
 
گروه نقد ادبی
تبارشناسی نقد ادبی ایدئولوژیک در ایران معاصر از انقلاب مشروطه تا انقلاب ۵۷، تألیف عیسی امن خانی، تهران: نشر خاموش

شعر سایه در موسیقی ایرانی، تألیف مهدی فیروزیان‌حاجی، تهران: هنر موسیقی

شعر شهری : بازنمایی هویت و روابط شهری در شعر معاصر ۱۳۳۰ تا ۱۳۹۰، تألیف فرزاد آبادی، تهران: روزنه
 
گروه متون قدیم

دیوان خواجه حسین ثنایی مشهدی، تحقیق خورشید قنبری‌ننیز، کرمان: دانشگاه آزاد اسلامی کرمان
 
گروه نثر معاصر

زنبقهای طلایی(مجموعه داستان)، گردآوری ساسان ناطق، تهران: سوره مهر

غول چراغ خاموش: حکایتی که افسانه نیست، علی آقا غفار، تهران: صباح

 برف میبارد گل سرخ، اصغر فکور، تهران: نشر شاهد
 
گروه شعر معاصر

 مجموعه شعر سرخپوست‌ها، سروده حامد ابراهیم‌پور، نشر آنیما
 
گروه ادبیات زبان های دیگر
ابرها بزرگ بودند و سفید بودند و در گذر، تألیف ماتیاس چوکه، ترجمه ناصر غیاثی، تهران: فرهنگ نشر نو
 سدی برابر اقیانوس آرام، تألیف مارگریت دوراس، ترجمه شیرین بنی احمد، تهران: نیلوفر

 ساموئل خاچیکیان، ترجمه وارند کورکجیان و ادوین خاچیکیان، تهران: جغد

 شارل بودلر: شعرهای نخستین و مجموعه ژان دووال، سروده شارل‌پیر بودلر، ترجمه رضا رضایی، تهران: فنجان

 درخیابان مینتولاسا، تألیف میرچا الیاده، ترجمه محمدعلی صوتی، تهران: زرین
 
گروه تاریخ
نیایشگاه های باستانی ایران جنوب غربی، گیرشمن، ترجمه اصغر کریمی، تهران: مرکز دائره المعارف (مرکز پژوهش های ایرانی و اسلامی)

 روشنگری در محاق عصر طلایی آسیای میانه از حمله اعراب تا حکومت تیمور لنگ، استیون فردریک استار، ترجمه حسن افشار، تهران: نشر مرکز

روزنامه خاطرات ناصرالدین شاه قاجار، به کوشش مجید عبدامین، تهران: انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری سخن

گاهنگاری مرکز فلات ایران از دوره نوسنگی جدید تا پایان عصر آهن، حسن فاضلی نشلی، حسین داودی و فروزان اسلامی، تهران: بنیاد ایران شناسی

فرهنگ رجال، قبایل و افراد در خراسان، سیستان و قاینات تا سال ۱۹۲۳ میلادی (۱۳۰۲ خورشیدی)، ترجمه محمود رفیعی، گردآوری ستاد ارتش هند انگلیس، تهران: نشر چهار درخت
 
گروه مستندنگاری
 فریادهای خاموش: روزنگاشت تنهایی، تألیف عماد افروغ، تهران: سوره مهر

مؤسسه خانه کتاب با توجه به حجم تولیدات کتاب در سال و ماه و سردرگمی مخاطبان و خانواده ها برای تهیه کتاب خوب درصدد برآمده است که هر ماه با توجه به معیارهای اعلام شده، کتاب ­های برتر را معرفی کند.

بدیهی است معرفی این کتاب ها از نظر معیارهای این مؤسسه است و سایر مؤسسات، انجمن­ های صنفی و علمی نیز می ­توانند بر اساس معیارهای خود کتاب های خوب را معرفی کنند. این مؤسسه آمادگی دارد زیرساخت­ های لازم را در اختیار آنها قرار دهد.

گفتنی است این آثار، کتاب­ های نوپدیدی است که براساس اعلام وصول ناشران در بهمن ماه سال جاری، وارد بانک اطلاعاتی خانه کتاب شده و به بخش مخزن کتاب این مؤسسه انتقال داده شده است. در مجموع دوهزار و دوهزار و ۱۴۴ کتاب در موضوعات علوم انسانی بررسی و ۷۲ کتاب برتر انتخاب شد.

برچسب‌ها موسسه خانه کتاب رضا رضایی عماد افروغ موسسه خانه کتاب ایران اقیانوس آرام کتاب ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موسسه خانه کتاب رضا رضایی عماد افروغ موسسه خانه کتاب ایران اقیانوس آرام کتاب ادبیات هند موسسه خانه کتاب رضا رضایی عماد افروغ موسسه خانه کتاب ایران اقیانوس آرام کتاب ادبیات خانه کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۹۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • بین گروه آزمایشی تجربی و انسانی، فاصله قابل‌ملاحظه‌ای با سایر گروه‌ها وجود دارد!